Toernooien 2023

Open Boules Toernooi 2023

Op zaterdag 23 september werd het Open Boules Toernooi (OBT) gespeeld. Er namen 18 vaste koppels deel aan het toernooi die onderling in 3 rondes gingen bepalen wie de winnaar werd van dit toernooi. De organisatie had bepaald dat er max. 60 minuten per wedstrijd gespeeld ging worden. Na 2 rondes waren er nog 5 koppels met 2 gewonnen wedstrijden. Na de 3 e wedstrijd was de winnaar bekend. Er bleven 3 koppels over die 3 wedstrijden wisten te winnen en 7 koppels met 2 gewonnen wedstrijden.

Eindstand prijswinnaars :
1 e : Mia Zelen/Theo Zelen 3w. +14
2 e : Ria Clerx/Frans Clerx 3w. +9
3 e : Nelly Linders/Mia Geurts 3w. +7

Na 2 wedstrijden was de pauze waarin we werden getrakteerd door de jarige Marianne
Bertrams. De organisatie bestond uit Trudy Hegger, Mia Zelen en Fannie Jacobs, geassisteerd door Joost Hegger achter de bar. Achter de computer zat Martin Klerken, die de geblesseerde Wilbert v. Deursen verving. Waarvoor dank aan allen.

Op de foto van v.l.n.r. : Frans Clerx, Ria Clerx, Theo Zelen, Mia Zelen, Mia Geurts, Nelly
Linders.

Uitwisseling met JBC Baarlo 2023

Op woensdag 6 sept. 2023 waren we te gast in Baarlo op de banen bij “het Kempke” voor onze jaarlijkse uitwisseling met JBC Baarlo. Het weer was ons goed gezind. Voor sommigen een beetje te warm bij een temperatuur van 30 graden, maar gelukkig liggen hun banen grotendeels in de schaduw. Van Breetanque waren 18 deelnemers aanwezig en van JBC Baarlo 15 deelnemers aanwezig. Via loting werd een deelnemer van Breetanque gekoppeld aan een deelnemer van JBC Baarlo.

Er werden 3 rondes gespeeld en een finale, waarin de twee best geklasseerde spelers van beide clubs tegen elkaar zouden spelen. De 1 e en 2 e van Breetanque tegen de 1 e en 2 e van JBC Baarlo. Na 2 wedstrijden werd er een kleine pauze gehouden voor een welkom drankje. Na 3 rondes bleken 5 spelers al hun 3 gespeelde wedstrijden te hebben gewonnen.

De top 5 na 3 rondes:
1 e Martin Klerken 3w. +31
2 e John Coenen 3w. +21
3 e Fannie Jacobs 3w. +19
4 e Harry Engels 3w. +17
5 e Wim Roelofsma 3w. +17

De finale werd gespeeld door Fannie Jacobs met Martin Klerken tegen John Coenen met
Wim Roelofsma. De finale werd uiteindelijk beslist in een eindstand van 13 - 3 voor het
koppel van Breetanque.

Met de aansluitende prijsuitreiking werd deze geslaagde uitwisseling afgesloten. Een dankwoord aan JBC Baarlo voor de organisatie. In 2024 is JBC Baarlo weer te gast in Maasbree.

Op de foto v.l.n.r. : Martin Klerken, John Coenen, Fannie Jacobs, Wim Roelofsma.

Schemertoernooi 2023

Op vrijdagavond 18 augustus namen 37 leden van Breetanque deel aan het jaarlijkse Schemertoernooi. Dit is een individueel toernooi d.w.z. dat iedere speler in iedere ronde een andere medespeler loot. Zoals de naam al zegt word dit toernooi in de avonduren en bij kunstlicht gespeeld. Er was door de organisatie bepaald dat er 3 rondes gespeeld gingen worden van max. 50 min. Er waren 2 deelnemers met 3 gewonnen wedstrijden.

De eindstand van de 4 prijswinnaars :
1) Burkhard Bischofs 3 w. +16
2) Geert v.d. Beele 3 w. +14
3) Bep Manders 2 w. +16
4) Joost Hegger 2w. +11

De eerste prijs was een draagtas met een compleet autowas pakket. Ook ontvingen prijs 1 t/m 4 een tegoedbon voor een autowasbeurt. Deze prijzen waren geschonken door “De WasArena“ uit Venlo. Prijs 2 t/m 4 ontvingen bovendien allen een levensmiddelenpakket. Twee van deze pakketten waren geschonken door COOP Maasbree.

Met dank aan de organisatie die in handen was van Marij Thiede, Hannie Bischofs en Gerda Bivert. De consumpties werden verzorgd door Sef Gielen. Achter de computer zaten Wilbert v. Deursen en Maril Gielen.

Op de foto v.l.n.r. : Joost Hegger, Geert v.d. Beele, Burkhard Bischofs en Bep Manders.

Uitwisseling met PC Venlo 2023

Op donderdag 10 augustus vond de jaarlijkse uitwisseling met PC Venlo plaats. Dit jaar waren we te gast bij PC Venlo op de “Place de la Petanque” in Boekend. Van PC Venlo waren 20 leden aanwezig en van Breetanque 24 leden. Er was vooraf besloten dat er 3 wedstrijden werden gespeeld van max. 60 min. en de twee best geplaatste spelers van PC Venlo de finale zouden spelen tegen de twee best geplaatste spelers van Breetanque.

In totaal waren er 7 spelers met drie gewonnen wedstrijden. Van Breetanque was alleen Geert v.d. Beele de enige met 3 gewonnen wedstrijden.

De finale werd gespeeld door Ton Ebus (3w. +27) met Rikie Bax (3w. +27) van PC Venlo tegen Geert v.d. Beele (3w. +29) met Annemie Lemmen (2w. +11) van Breetanque. De finale werd gewonnen door het tweetal van PC Venlo met 13-8.

De finalisten ontvingen een ijsbon voor ijssalon Clevers.

Zo kwam er een einde aan de gezellige uitwisseling met PC Venlo die werd gespeeld onder een mooi zonnetje. Volgend jaar is PC Venlo te gast in Maasbree.

Op de foto v.l.n.r. : Geert v.d. Beele, Annemie Lemmen, Rikie Bax, Ton Ebus.

Uitwisseling met JBC Velden 2023

Op donderdag 6 juli vond de jaarlijkse uitwisseling met JBC Velden plaats. Dit jaar was JBC Velden te gast in Maasbree. Van JBC Velden waren 13 spelers aanwezig en van Breetanque 25 spelers. Er was vooraf besloten door de organisatie dat de eerste twee wedstrijden “op tijd“ gespeeld werden, max. 50 min. Daarna een pauze, waarbij we werden getrakteerd op een plak cake. De derde wedstrijd kon volledig worden uitgespeelt. Na het spelen van 3 wedstrijden bleken er 4 spelers te zijn met 3 gewonnen wedstrijden, gelijk verdeeld over beide verenigingen, en werd de eindstand van de bovenste 4 spelers als volgt:
1) Toën Haenen (Velden) 3w. +26
2) Jan Vaessen 3w. +17
3) Fannie Jacobs 3w. +16
4) Gerrie v. Boekholdt (Velden) 3w. +15
De eerste 3 geëindigde spelers ontvingen een fles champagne. De organisatie had ook nog
een poedelprijs in petto en deze was voor Leny Kuijpers met 0w. en saldo -27.
Met dank aan de organisatie: Frans Clerx, Piet Bertrams, Wilbert v. Deursen, Maril Gielen.
Achter de bar stond Trudy Hegger.
Op de foto v.l.n.r. : Jan Vaessen, Toën Haenen, Fannie Jacobs.

Uitwisseling met Neerkant 2023

Uitwisseling met Jeu de Boules Club “de Most” Neerkant 2023

Op woensdag 7 juni 2023 was Breetanque Maasbree te gast bij “de Most “ in Neerkant voor onze jaarlijkse uitwisseling. Van Neerkant namen 16 deelnemers en van Breetanque 12 deelnemers deel aan deze uitwisseling. (helaas waren 2 deelnemers van Breetanque afwezig zonder afmelding).

Na uitleg over de gang van zaken kon begonnen worden aan de wedstrijden. Er werd medegedeeld dat er 3 wedstrijden gespeeld zouden worden. Daarna zou de eindstand worden opgemaakt. Hierna bleek dat Neerkant duidelijk aanwezig was in de top van de uitslag.

Bij de bovenste 10 plaatsen stonden liefst 6 spelers van Neerkant. De uitwisseling werd gewonnen door Ria van Rijt. Er waren 3 deelnemers met 3 gewonnen wedstrijden. De spelers met 3 gewonnen wedstrijden:

1e  Ria van Rijt 3w. +25
2e  Jan Vaessen 3w. +24 (Breetanque)
3e  Petra Janssen 3w. +20

Voor de nummers 1 en 2 was een prijs beschikbaar. Na een dankwoord aan de organiserende club en de prijsuitreiking kwam aan deze uitwisseling een einde.

Op de foto v.l.n.r. : Jan Vaessen, Ria van Rijt, Petra Janssen.

Uitwisseling met JBC Horst 2023

Op dinsdag 25 april vond de jaarlijkse uitwisseling met JBC Horst plaats. Dit jaar waren we te gast in Horst. In totaal namen 56 spelers deel aan deze uitwisseling, 21 spelers van Breetanque en 35 spelers van JBC Horst. Omdat het weer onbetrouwbaar was en de temperatuur tamelijk laag was werd besloten om in de hal te spelen. Er werden 3 rondes gespeeld en voor de nr’s 1 t/m 6 van de einduitslag was er een prijs beschikbaar. De beste 6 geklasseerde spelers:
1) Geert v.d. Beele 3w. +32
2) Annie v.d. Bekerom 3w. +23 (JBC Horst)
3) Titia Bovee 3w. +18 (JBC Horst)
4) Bep Manders 3w. +17
5) Sef Gielen 3w. +15
6) Frans Clerx 2w. +19
Het is altijd een gezellige uitwisseling met JBC Horst en volgend jaar is JBC Horst welkom in
Maasbree.
Op de foto v.l.n.r.: Sef Gielen, Titia Bovee, Geert v.d. Beele, Annie v.d. Bekerom, Bep
Manders, Frans Clerx.

Breetanque Openingstoernooi 2023

Op zondag 2 april organiseerde Breetanque het Openingstoernooi 2023. Met dit toernooi word traditioneel ons zomerseizoen geopend. Er melden zich dit keer maar liefst 36 deelnemers. Deze werden via het computerprogramma aan elkaar gekoppeld om 3 wedstrijden te spelen deze middag.
Onder een ietwat lage temperatuur werd om 13.30 uur de eerste wedstrijd begonnen. Vanwege de kou waren diverse deelnemers nog gekleed in winterse kledij wat de beweeglijkheid niet ten goede kwam. Na 3 wedstrijden bleven er 4 spelers over met 3 gewonnen wedstrijden. Henny Heuvelmans viel helaas buiten de prijzen met 3w. +15.

De prijswinnaars waren:
1e: Geert v.d. Beele  3w. +19
2e: Annie Theeuwen  3w. +17
3e: Harry Engels  3w. +16

De 3 prijswinnaars ontvingen ieder een mooi paaspakket samengesteld door “paashaas” Henny Heuvelmans. Na de wedstrijden konden we nog genieten van de hartige hapjes en gezonde snacks, gedeeltelijk geschonken door supermarkt Jumbo Maasbree.  Waarvoor dank.
De organisatie bestond uit Annie Sonnemans, Henny Heuvelmans en Geert v.d. Beele.
Achter de bar Annie Theeuwen. De computer werd bediend door Wilbert v. Deursen en Maril Gielen.
Dank aan allen.

Op de foto v.l.n.r. : Harry Engels, Geert v.d. Beele, Annie Theeuwen.

Winterboulen afsluittoernooi 2023


Op dinsdag 7 maart vond het Winterboulen afsluittoernooi plaats in de hal van
PC Venlo te Boekend. Er waren 35 deelnemers die middels loting via de
computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om
in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi. Omdat we de
hal gehuurd hadden tot 16.30 uur werden de 3 wedstrijden “op tijd“ gespeeld.
Iedere wedstrijd duurde max. 45 minuten en bij een gelijke stand mocht nog 1
extra méne gespeeld worden. Uiteindelijk bleven er 3 deelnemers over met 3
gewonnen partijen. Rond 16.30 uur waren de 3 rondes gespeeld en de
prijswinnaars bekend.

De prijswinnaars:
1 e Trudy Hegger 3w. +23
2 e Fannie Jacobs 3w. +6
3 e Frans Clerx 3w. +6

Alle bovengenoemde prijswinnaars ontvingen een levensmiddelenpakket
geschonken door COOP Maasbree. Waarvoor dank. Er werden nog 4 extra
prijzen uitgeloot die waren geschonken door Herman Janssen. Waarvoor dank.
Bovendien ontvingen nog alle deelnemers een doosje chips.
Nog een woord van dank aan sponsor Bakkerij Broekmans Maasbree voor de
heerlijke vlaaien. Deze werden smaakvol genuttigd tijdens de pauze. Verder
nog een woord van dank aan de organisatie die bestond uit Riet Vaessen, Jan
Vaessen. Achter de computer Wilbert v. Deursen en Maril Gielen.

Op de foto v.l.n.r. : Frans Clerx, Trudy Hegger, Fannie Jacobs.

Breetanque Nieuwjaarstoernooi 2023

Op dinsdag 3 januari vond het vierde Nieuwjaarstoernooi plaats in de hal van PC Venlo te Boekend. Er waren maar liefst 42 deelnemers die middels loting via de computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi. Omdat we de hal gehuurd hebben tot 16.30 uur  werden de 3 wedstrijden “op tijd“ gespeeld. Iedere wedstrijd duurde max. 45 minuten en bij een gelijke stand mocht nog 1 extra mené gespeeld worden. Uiteindelijk waren er 9 deelnemers  met 3 gewonnen partijen. Rond 16.30 uur waren de 3 rondes gespeeld en de prijswinnaars bekend. Het was wederom een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.

De prijswinnaars:

1e Jan Vaessen  3 w. en saldo +32
2e Geert v.d. Beele  3 w. +27 (1e wedstrijd hoger winstsaldo)
3e Sef Gielen  3w. +27  

Buiten de prijzen vielen: 4e Bep Manders  3w.  +24, 5e Joost Hegger  3w.  +23, 6e Martin Klerken  3w.  +23, 7e Gerda Bivert  3w.  +22, 8e Jan Peeters  3w.  +17, 9e Wil Siebgens  3w.  +11.

De prijswinnaars 1 t/m 3 van de eindrangschikking  ontvingen mooie fruitpakketten samengesteld door Riet Vaessen. In de pauze konden we nog genieten van een heerlijk stuk Limburgse vlaai, ter beschikking gesteld door de organisatie.

Een woord van dank aan de organisatie die bestond uit Riet en Jan Vaessen. Verder nog een woord van dank aan Martin Klerken en Maril Gielen achter de computer.

Op de foto v.l.n.r. : Sef Gielen, Jan Vaessen, Geert v.d. Beele.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 465 2112

Adres

Breetse Peelweg 1a
5993NC Maasbree

KVK-nummer

40164885