Toernooien 2020

Open Brits Kampioenschap 2020

Op zondag 27 september werd het (O)BBK gespeeld. Vanwege het corona gebeuren waren er dit jaar geen spelers uitgenodigd buiten onze eigen clubleden zodat het toernooi dit jaar het (O)pen karakter verliest. Er namen 14 vaste koppels deel aan het toernooi die onderling in 3 rondes gingen bepalen wie de winnaar werd van dit toernooi. Na de 3e wedstrijd was de winnaar bekend. Evenals vorig jaar waren er maar 2 koppels die alle 3 hun wedstrijden wisten te winnen. Winnaars van dit toernooi werden Riet Vaessen en Dré Zeelen met 3w. en +25. Wegens omstandigheden speelde Riet Vaessen dit jaar samen met ‘good old’  Dré Zeelen. Met slechts 1 puntje minder eindigden Marianne en Piet Bertrams op de tweede plaats 3w. en +24. Mary en Peter Thiede stonden er na 2 wedstrijden goed voor maar verloren hun 3e wedstrijd van Mien en Jac Benders en werden 3e met 2w. en +14.

Eindstand:
1e : Riet Vaessen/Dré Zelen  3w. +25
2e : Marianne Bertrams/Piet Bertrams  3w. +24
3e : Mary Thiede/Peter Thiede  2w.  +14  

De zes prijswinnaars ontvingen een levensmiddelen pakket dat gedeeltelijk werd gesponsord door Jumbo Maasbree. Waarvoor onze dank. De wisselbeker gaat voor 1 jaar naar Riet en Dré. De organisatie bestond uit Hannie en Burkhard Bisschofs en Piet Bertrams. Achter de computer zaten Maril Gielen en Joost Hegger. Waarvoor dank.

Op de foto van v.l.n.r. : Marianne en Piet Bertrams, Dré Zeelen, Riet Vaessen, Mary en Peter Thiede.

Schemertoernooi 2020

Op vrijdag 7augustus namen 26 leden van Breetanque deel aan het jaarlijkse Schemertoernooi. Dit is een individueel toernooi d.w.z. dat iedere speler in iedere ronde een andere medespeler loot. Zoals de naam al zegt word dit toernooi in de avonduren en bij kunstlicht gespeeld. Vanwege de hoge temperatuur werd besloten om de aanvangstijd te verplaatsen naar 20.00 uur. Er was door de organisatie bepaald dat er 3 rondes gespeeld gingen worden van max. 45 min. Er bleven 4 deelnemers over met 3 gewonnen wedstrijden.

De eindstand van de bovenste 4 spelers:
1)      Maril Gielen 3 w. +26
2)      Sef Gielen   3 w. +21
3)      Jan Vaessen  3 w. +17
4)      Geert v.d. Beele  3w. +11    

De familie Gielen heerste vanavond en medeorganisator Geert v.d. Beele viel helaas buiten de prijzen. De prijzen waren dit keer mooie fruitschalen, gedeeltelijk gesponsord door Coop Maasbree. In de pauzes werden nog heerlijke snacks aangeboden waarvan de kaas gesponsord was door Jumbo Panningen en de volle grond komkommers geschonken door Geert v.d. Beele.   

Met dank aan de organisatie die in handen was van Riet Vaessen, Geert v.d. Beele en Jan Vaessen. Achter de computer zaten Maril Gielen en Joost Hegger.

Op de foto v.l.n.r. :  Sef Gielen, Maril Gielen, Jan Vaessen.

Openingstoernooi 2020

Op dinsdag 7 juli organiseerde Breetanque het Openingstoernooi 2020. Met dit toernooi word traditioneel ons zomerseizoen geopend. Dit keer was het een uitgestelde datum vanwege het Corona virus. Tevens was het een jubileum toernooi vanwege het 15-jarig bestaan van de Jeu de Boules club. In de pauze werd iedereen getrakteerd op een heerlijk stuk “jubileums vlaai”. Er melden zich dit keer maar liefst 42 deelnemers. Deze werden via het computerprogramma aan elkaar gekoppeld om 3 wedstrijden te spelen deze middag.

Onder een prachtig zonnetje werd om 13.30 uur de eerste wedstrijd begonnen. Vooraf werd door toernooi leider Juergen Liebscher medegedeeld dat er 3 wedstrijden gespeeld gingen worden en dat “op tijd” gespeeld ging worden nl. max. 60 minuten per wedstrijd. Na deze 3 wedstrijden bleven er 8 spelers over met 3 gewonnen wedstrijden. De 3e prijs was voor Geert v.d. Beele  met 3 w. +26. De 2e prijs was voor Burkhard Bischofs met 3 w. +26 (in 1e wedstrijd een hoger saldo) en winnaar van dit toernooi werd  Niek Lenders met 3 w. +28.

De 3 prijswinnaars ontvingen een fles wijn.

Na de wedstrijden konden we nog genieten van de hartige hapjes geserveerd door Els Lintjens, Jac Lintjens en Juergen Liebscher, tevens de organisatoren van dit toernooi. Waarvoor dank.

Op de foto v.l.n.r. : Burkhard Bischofs, Niek Lenders en Geert v.d. Beele.

Winterboulen afsluittoernooi 2020

Op dinsdag 3 maart vond het Winterboulen afsluittoernooi plaats in de hal van PC Venlo te Boekend. Er waren  39 deelnemers die middels loting via de computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi. Omdat we de hal gehuurd hebben tot 16.30 uur  werden de 3 wedstrijden “op tijd“ gespeeld. Iedere wedstrijd duurde max. 45 minuten en bij een gelijke stand mocht nog 1 extra mene gespeeld worden. Uiteindelijk bleven er 4 deelnemers over met 3 gewonnen partijen. Rond 16.30 uur waren de 3 rondes gespeeld en de prijswinnaars bekend. Jan Vaessen werd de winnaar van dit toernooi met 3w. en saldo van +30.

De prijswinnaars:
1e Jan Vaessen  3w. +30
2e  Piet Bertrams 3w. +25
3e  Burkhard Bischofs 3w. +23

Buiten de prijzen viel:
4e  Maril Gielen  3w.  +22

Alle bovengenoemde prijswinnaars ontvingen een snackpakket samengesteld door Riet Vaessen. Er werden nog 14 prijzen uitgeloot die waren geschonken door Jan Duijf en Herman Janssen.

Bovendien ontvingen nog alle deelnemers een potje pinda’s.

Nog een woord van dank aan sponsor Bakkerij Broekmans Maasbree voor de heerlijke vlaaien. Deze werden smaakvol genuttigd tijdens de pauze. Verder nog een woord van dank aan de organisatie die bestond uit Riet Vaessen, Herman Janssen en Martin Klerken.

Op de foto v.l.n.r. : Burkhard Bischofs, Jan Vaessen, Piet Bertrams

Nieuwjaarstoernooi 2020

Op dinsdag 7 januari vond het derde Nieuwjaarstoernooi plaats in de hal van PC Venlo te Boekend. Er waren maar liefst 41 deelnemers die middels loting via de computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi.

Omdat we de hal gehuurd hebben tot 16.30 uur werden de 3 wedstrijden “op tijd“ gespeeld. Iedere wedstrijd duurde max. 45 minuten en bij een gelijke stand mocht nog 1 extra mene gespeeld worden.

Uiteindelijk waren er 5 deelnemers met 3 gewonnen partijen. Rond 16.30 uur waren de 3 rondes gespeeld en de prijswinnaars bekend.

Het was volgens velen een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.

De prijswinnaars:

  • 1e Peter Thiede, 3 w. +27

  • 2e Niek Lenders, 3 w. +26

  • 3e Juergen Liebscher, 3w. +25

Buiten de prijzen vielen:

  • 4e Ria Clerx, 3w. +22

  • 5e Martin Klerken, 3w. +12

Naast de prijswinnaars 1 t/m 3 van de eindrangschikking waren er nog 3 uitgelote prijzen. Dit waren alle 6 mooie fruitpakketten samengesteld door Riet Vaessen. De uitgelote fruitpakketten werden gewonnen door Ber Roefs, Mien Janssen en Gerda Bivert. De 2 flessen speciaal bier, geschonken door BPG Wijnen uit Maasbree, werden gewonnen door Broer Bruijnen en Huub Hermans.

Nog een woord van dank aan Marij en Maril voor het maken van het heerlijke gebak en oliebollen waarvan we in de pauze konden genieten. Verder nog een woord van dank aan de organisatie die bestond uit Riet Vaessen, Martin Klerken en Herman Janssen.

Op de foto v.l.n.r.: Juergen Liebscher, Peter Thiede, Broer Bruijnen, Mien Janssen, Huub Hermans, Ber Roefs, Gerda Bivert en Niek Lenders.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 465 2112

Adres

Breetse Peelweg 1a
5993NC Maasbree

KVK-nummer

40164885