Toernooien 2019

Breetanque afsluittoernooi 2019
Op zaterdag 19 oktober vond het Afsluittoernooi plaats. Dit toernooi werd oorspronkelijk georganiseerd bij afsluiting van de clubcompetitie. Er waren dit jaar maar liefst 38 deelnemers die middels loting via de computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi. Na de 3 rondes waren er 6 deelnemers met 3 gewonnen partijen. Rond 17.00 uur waren de 3 rondes gespeeld en de prijswinnaars bekend.
 
De prijswinnaars:  
1e Peter Thiede  3 w. +20
2e  Leen Peeters  3 w. +18
3e  Annie Sonnemans 3w. +16Buiten de prijzen vielen:
4e Martin Klerken  3w. +14
5e Marij Thiede  3w. +13
6e Frans Clerx  3w. +12
 
Alle bovengenoemde prijswinnaars ontvingen elk een mooi prijsje. Na de prijsuitreiking werd nog door alle aanwezigen deelgenomen aan een uitstekend, door Bep Manders, Marianne Bertrams en Frans Clerx verzorgd Chinees buffet.
 
Rest nog een dankwoord aan de organisatie in handen van  Bep Manders, Marianne Bertrams, Frans Clerx, Martin Klerken en Maril Gielen.
 
Op de foto v.l.n.r. : Annie Sonnemans, Peter Thiede, Leen Peeters.
 
Open Brits Boule Kampioenschap 2019
Op zaterdag 28 september werd het OBBK gespeeld. Dit is een toernooi met vaste koppels die via loting onderling wedstrijden spelen. In totaal namen 18 doubletten deel aan dit toernooi, waaronder deelnemers uit Baarlo en Venlo. Door de organisatie werd bepaald dat er 3 rondes gespeeld zouden worden. Na de eerste wedstrijd werden we getrakteerd op een fikse regenbui, die onze banen behoorlijk onder water zette. Door de “waterwerkers” werd het overvloedige water zo goed als mogelijk verwijderd, zodat de resterende 2 wedstrijden alsnog gespeeld konden worden. Uiteindelijk bleven er 2 koppels over die hun 3 wedstrijden gewonnen hadden. De winnaars werden, tot hun eigen grote verbazing, Sef Gielen en Jan Duijf.
 
De prijswinnaars waren:
1e plaats:  Sef Gielen en Jan Duijf     3 w. +24
2e plaats:  Peter Thiede en Marij Thiede   3 w. +21
3e plaats:  Geert v.d. Beele en Herman Janssen    2w. +13
 
Door de organisatie waren er mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de 6 prijswinnaars, waaronder een gratis platina autowasbeurt, beschikbaar gesteld door autowasserette “de WasArena” uit Venlo.  De wisselbeker gaat voor een jaar naar Sef en Jan. De worstjes in de hartige hapjes werden gratis ter beschikking gesteld door slagerij Wijnands uit Maasbree.
 
Met dank aan de organisatie die bestond uit Annie Sonnemans, Gerda Bivert, Martin Klerken en Maril Gielen.
 
Op de foto v.l.n.r.:    Sef Gielen, Jan Duijf, Herman Janssen, Geert v.d. Beele, Marij Thiede, Peter Thiede.
 
Uitwisseling met JBC Velden 2019
 
Op dinsdag 10 september vond de jaarlijkse uitwisseling met JBC Velden plaats. Dit jaar was JBC Velden te gast in Maasbree. Van JBC Velden waren 17 leden aanwezig en van Breetanque 30 leden. Er was vooraf besloten dat de twee best geplaatste spelers van JBC Velden de finale zouden spelen tegen de twee best geplaatste spelers van Breetanque. Na het spelen van 3 wedstrijden, van max. 45 minuten, bleken er 7 spelers te zijn met 3 gewonnen wedstrijden en werd de eindstand van de bovenste 7 spelers als volgt:
 
1)      Leo Meelkop  3w. +28
2)      Herman in ‘t Zand  3w. +24
3)      Jan Vaessen 3w. +20
4)      Frans Clerx 3w. +15
5)      Sef in ‘t Zand  3w. +15  
6)      Riet Vaessen  3w. +15
7)      Joep Lommen  3w. +5
 
De finale werd gespeeld door Leo Meelkop met Herman in ‘t Zand tegen Frans Clerx met Jan Vaessen. Het koppel van Breetanque wist uiteindelijk de finale te winnen met 13-4. De 4 finalisten ontvingen allen een mooie pot chrysanten. Al met al een mooi eind van een geslaagde en sportieve uitwisseling.
 
Met dank aan de organisatie: Trudy Hegger, Ine Wijnands, Martin Klerken, Joost Hegger

Op de foto v.l.n.r. :  Jan Vaessen, Frans Clerx, Herman in ’t Zand, Leo Meelkop
 
Uitwisseling met “de Most” Neerkant 2019
Op woensdag 21 augustus vond de jaarlijkse uitwisseling met “de Most“ uit Neerkant plaats in Maasbree.

De uitwisseling van 2018 in Neerkant ging niet door i.v.m. het zeer warme weer destijds. Van Neerkant waren aanvankelijk 13 leden aanwezig en van Breetanque 23 leden. Doordat 2 personen van Neerkant na de 1e ronde plotseling naar huis werden geroepen, moesten Maril en Martin voor de resterende 2 rondes een nieuw toernooi opstarten en naderhand de 2 uitslagen handmatig in mekaar schuiven. Er was vooraf besloten dat er 3 wedstrijden werden gespeeld van max. 45 minuten en geen finale. De stand na 3 gespeelde wedstrijden bepaalde de 4 prijswinnaars. (2x Neerkant en 2x Breetanque). Er waren 7 spelers met 3 gewonnen wedstrijden. De prijswinnaars van Neerkant waren Leny Derix  3w. +35 en Jeanie Manders 3w. +29. Voor Breetanque waren de prijswinnaars Burkhard Bischofs 3w. +34 en Jan Vaessen 3w. +25.  Ook Annie Theeuwen had 3w. +25, maar Jan had de eerste ronde een saldo van +11 tegen +5 voor Annie. De spelers met 3 gewonnen wedstrijden waren:
 
1) Leny Derix 3w. +35
2) Burkhard Bischofs 3w. +34
3) Jeanie Manders 3w. +29
4) Jan Vaessen 3w. +25
5) Annie Theeuwen 3w. +25
6) Martin Klerken  3w. +23
7) Fannie Jacobs  3w. +19
 
De prijswinnaars ontvingen allemaal een mooi tomatensoep pakket. Met dank aan de organisatie die tussentijds nog moest improviseren.
 
Op de foto v.l.n.r. : Jeanie Manders, Leny Derix, Burkhard Bischofs, Jan Vaessen.
 
Uitwisseling met PC Venlo 2019
Op donderdag 15 augustus vond de jaarlijkse uitwisseling met PC Venlo plaats. Oorspronkelijk was PC Venlo te gast in Maasbree, maar vanwege het slechte weer werd op het laatste moment besloten om de uitwisseling te verplaatsen naar de hal van PC Venlo in Boekend.
 
Van PC Venlo waren 19 leden aanwezig en van Breetanque 29 leden. Er was vooraf besloten dat er 3 wedstrijden werden gespeeld van max. 45 minuten. Vanwege de latere aanvang werd besloten om geen finale te spelen en bepaalde de stand na 3 gespeelde wedstrijden de 4 prijswinnaars (2x Breetanque en 2x PC Venlo).

Na 2 gespeelde wedstrijden waren er 7 spelers met 2 gewonnen wedstrijden. Hiervan vielen er 2 af, zodat er 5 spelers met drie gewonnen wedstrijden overbleven. De prijswinnaars waren Geert v.d. Beele 3w. +23, Leo Hesselmans 3w. +20, Marij Thiede 3w. +16 en Gerard Schouren 2w. +11.
 
De spelers met 3 gewonnen wedstrijden waren:
1) Geert v.d. Beele 3w. +23
2) Leo Hesselmans 3w. +20
3) Marij Thiede 3w. +16
4) Jac Lintjens 3w. +15
5) Annemie Lemmen 3w. +9
 
Met dank aan de organisatie die op het laatste moment nog moest improviseren.
 
Op de foto v.l.n.r. : Gerard Schouren, Geert v.d. Beele, Leo Hesselmans. Marij Thiede ontbreekt.
 
Schemertoernooi 2019
Op vrijdag 9 augustus namen maar liefst 36 leden van Breetanque deel aan het jaarlijkse Schemertoernooi. Dit is een individueel toernooi d.w.z. dat iedere speler in iedere ronde een andere medespeler loot. Zoals de naam al zegt word dit toernooi in de avonduren en bij kunstlicht gespeeld. Het weer was ons goed gezind, want het was een behaaglijke temperatuur. Er was door de organisatie bepaald dat er 3 rondes gespeeld gingen worden van max. 50 min.  en een finale tussen nr’s  1 met 3 tegen nr’s  2 met 4 van de eindstand.  Er bleven 6 deelnemers over met 3 gewonnen wedstrijden, waarbij Geert maar 3 tegenpunten kreeg.De eindstand van de bovenste 6 spelers:
 
1)     Geert v.d. Beele  3 w. saldo +36
2)     Peter Thiede   3 w. saldo +28
3)     Broni Cevat  3 w. saldo +24
4)     Annemie Lemmen  3w. saldo +18
5)     Jan Vaessen  3w. saldo +16
6)     Herman Janssen  3w. saldo +16
 
De finale werd gespeeld tussen Geert v.d. Beele met Broni Cevat tegen Peter Thiede met Annemie Lemmen.   De finale werd vrij eenvoudig gewonnen door Peter en Annemie met 13-1.
 
Met dank aan de organisatie: Annie Theeuwen, Fien Peeters en Herman Janssen. De snacks werden verzorgd door Annie en Fien.
 
Op de foto v.l.n.r. :  Annemie Lemmen, Peter Thiede, Geert v.d. Beele, Broni Cevat.
 
Uitwisseling met JBC Baarlo 2019
Op dinsdag 2  juli vond de jaarlijkse uitwisseling met JBC Baarlo plaats. Dit jaar was JBC Baarlo te gast in Maasbree. Van JBC Baarlo waren 16 leden aanwezig en van Breetanque 28 leden. Omdat we beschikken over 10 banen werden er 8 doublettes en 2 triplettes gespeeld. Er was vooraf besloten dat de twee best geplaatste spelers van JBC Baarlo de finale zouden spelen tegen de twee best geplaatste spelers van Breetanque. Na het spelen van 3 wedstrijden bleken er 6 spelers te zijn met 3 gewonnen wedstrijden en werd de eindstand van de bovenste 6 spelers als volgt:
 
1)     Peter Thiede 3w. +33
2)     Trudy Hegger 3w. +24
3)     Wiel v. Lier 3w. +20
4)     Maria v. Lier 3w. +18
5)     Sef Gielen  3w. +15
6)     Nellie Linders  3w. +12
 
De finale werd gespeeld door Trudy Hegger met Peter Thiede van Breetanque tegen het echtpaar Maria en Wiel v. Lier van JBC Baarlo. De winst ging dit jaar wederom naar Baarlo met een eindstand van 13-6 in het voordeel van het echtpaar van Lier.
 
Met dank aan de organisatie: Ine Wijnands, Trudy Hegger, Sef Gielen, Martin Klerken, Maril Gielen.
 
Op de foto v.l.n.r. :  Peter Thiede, Trudy Hegger, Maria v. Lier, Wiel v. Lier
 
Concours de Boules 2019
Op donderdag 6 juni vond het Concours de Boules plaats. Aan het toernooi namen 30 spelers deel. Na het spelen van 3 wedstrijden bleken er 4 spelers te zijn met 3 gewonnen wedstrijden. Dit keer werden de wedstrijden “op tijd “ gespeeld. Maximaal 50 minuten.
 
De spelers met 3 gewonnen wedstrijden:
1) Burkhard Bischofs 3w. +32
2) Niek Lenders 3w. +29
3) Theo Beurskens 3w. +11
4) Annie Theeuwen 3w. +6
 
Annie Theeuwen viel helaas buiten de prijzen. De 3 prijswinnaars kregen als beloning een mooi snackpakket, samengesteld door Annemie en Riet. Tussen de rondes door werden er lekkere snacks rond gebracht door diverse dames. Waarvoor onze dank.

Met dank aan de organisatie, die bestond uit Annemie Lemmen, Riet Vaessen, Jan Vaessen.
 
Op de foto v.l.n.r. : Niek Lenders, Burkhard Bischofs, Theo Beurskens
 
Uitwisseling met JdB Horst 2019
Op dinsdag 30 april vond de jaarlijkse uitwisseling met JBC Horst plaats. Dit jaar was JBC Horst te gast in Maasbree. Van JBC Horst waren 19 leden aanwezig en van Breetanque 33
leden. Er was vooraf besloten dat de twee best geplaatste spelers van JBC Horst de finale zouden spelen tegen de twee best geplaatste spelers van Breetanque. In verband met de beschikbare tijd werden de wedstrijden gespeeld over max. 45 minuten. Na het spelen van 3 wedstrijden bleken er 7 spelers te zijn met 3 gewonnen wedstrijden en werd de eindstand van de bovenste 7 spelers als volgt:

1) Broer Bruijnen 3w. +26
2) Hannie Bischofs 3w. +23
3) Frans Clerx 3w. +21
4) Sjak Meuwissen 3w. +17 (JBC Horst)
5) Gerda Bivert 3w. +13
6) Leo Daniels 3w. +12 (JBC Horst)
7) Piet Bertrams 3w. +12

In de pauze konden we met z’n allen genieten van de zelf gebakken cake door Annie en Trudy. De finale werd gespeeld door Broer Bruijnen met Hannie Bischofs van Breetanque tegen Sjak Meuwissen met Leo Daniels van JBC Horst. Het koppel van Breetanque wist uiteindelijk de finale te winnen met 13-3. Al met al een mooi eind van een geslaagde en sportieve uitwisseling.

Met dank aan de organisatie: Annie Sonnemans, Trudy Hegger, Martin Klerken en Maril Gielen.

Op de foto v.l.n.r. : Sjak Meuwissen, Leo Daniels, Broer Bruijnen, Hannie Bischofs.
 
Openingstoernooi 2019
Op zondag 7 april organiseerde Breetanque het Openingstoernooi 2019 . Met dit toernooi word traditioneel ons zomerseizoen geopend. Er melden zich dit keer 35 deelnemers. Deze werden via het computerprogramma aan elkaar gekoppeld om 3 wedstrijden te spelen deze middag. De nieuw aangeschafte computer werd bediend door nieuwe “chauffeurs” t.w. Martin Klerken en Maril Gielen.

Onder een prachtig zonnetje werd om 13.30 uur de eerste wedstrijd begonnen. Vooraf werd door toernooileider Niek Lenders medegedeeld dat er 3 wedstrijden gespeeld gingen worden en dat “op tijd” gespeeld ging worden nl. max. 60 minuten per wedstrijd. Na deze 3 wedstrijden bleven er 3 spelers over met 3 gewonnen wedstrijden. De 3e prijs was voor Hannie Bischofs met 3 w. +20. De 2e prijs was voor Frans Clerx met 3 w. +23 en winnaar van dit toernooi werd Maril Gielen met 3 w. +25.

De 3 prijswinnaars ontvingen een paaseitjes arrangement dat gesponsord werd door supermarkt COOP uit Maasbree. Waarvoor onze dank.
In de pauze werd nog gesmuld van een plak cake, aangeboden door de jarige Joost Hegger. Na de wedstrijden konden we nog genieten van de hartige ‘Halal” hapjes, gratis aangeboden door een zoon van Maril en Sef. Deze hapjes werden bereid door onze “keukenprinsen” Jan Duijf, Niek Lenders en Jan Peeters die tevens zorgden voor de organisatie van dit toernooi.  Waarvoor dank.

Op de foto v.l.n.r. : Hannie Bischofs, Maril Gielen, Frans Clerx.
 
Winterboulen afsluittoernooi 2019
Op dinsdag 26 februari  vond het Winterboulen afsluittoernooi plaats in de hal van PC Venlo te Boekend. Er waren  36 deelnemers die middels loting via de computer in iedere ronde aan een willekeurige partner gekoppeld werden, om in 3 rondes uit te maken wie de winnaar werd van dit toernooi. Omdat we de hal gehuurd hebben tot 16.30 uur  werden de 3 wedstrijden “op tijd“ gespeeld. Iedere wedstrijd duurde max. 45 minuten en bij een gelijke stand mocht nog 1 extra mene gespeeld worden. Uiteindelijk bleven er 5 deelnemers over met 3 gewonnen partijen. Rond 16.30 uur waren de 3 rondes gespeeld en de prijswinnaars bekend. Peter Thiede werd de winnaar van dit toernooi met 3w. en saldo van +25. Het was volgens velen een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.

De prijswinnaars: 
1e Peter Thiede  3w. +25
2e  Jac Benders 3w. +22 
3e  Burkhard Bisschofs  3w. +20

Buiten de prijzen vielen:
4e  Jan Vaessen  3w.  +11
5e  Niek Lenders  3w.  +11

Alle bovengenoemde prijswinnaars ontvingen een snackpakket geschonken door Jumbo Maasbree. Waarvoor onze dank.

Bovendien ontvingen nog alle deelnemers een prachtig bloempotje gevuld met een kalanchoe. De plantjes waren geschonken door Herman Vaessen (Groenrijk). De potjes waren geschonken door Herman Janssen. Waarvoor onze dank.

Nog een woord van dank aan sponsor Bakkerij Broekmans voor de heerlijke vlaaien. Deze werden genuttigd in de pauze. Verder nog een woord van dank aan de organisatie die bestond uit Riet Vaessen, Peter Thiede en Herman Janssen.
 
Op de foto v.l.n.r. : Burkhard Bisschofs, Peter Thiede, Jac Benders

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 77 465 2112

Adres

Breetse Peelweg 1a
5993NC Maasbree

KVK-nummer

40164885