Schemertoernooi 2022

23 augustus 2022

Op vrijdag 19 augustus namen 27 leden van Breetanque deel aan het jaarlijkse Schemertoernooi. Dit is een individueel toernooi d.w.z. dat iedere speler in iedere ronde een andere medespeler loot. Zoals de naam al zegt word dit toernooi in de avonduren en bij kunstlicht gespeeld. Helaas was 1 persoon afwezig zonder zich af te melden waardoor een uiterst ongunstige verdeling van teams plaats vond n.l. 4x twee tegen twee, 1x drie tegen drie en 1x twee tegen drie. Er was door de organisatie bepaald dat er 3 rondes gespeeld gingen worden van max. 50 min. Bij het invoeren in de computer en loting van de spelers ging er helaas iets behoorlijk fout waardoor de eindrangschikking handmatig moest worden uitgerekend. Er waren 4 deelnemers met 3 gewonnen wedstrijden.

De eindstand van de 3 prijswinnaars :
1)     Geert v.d. Beele 3 w. +33
2)     Herman Janssen   3 w. +28
3)     Jan Vaessen  3 w. +27
Sef Gielen was 4e met 3w. +21 maar viel helaas buiten de prijzen.

De prijzen waren dit keer mooie, verse en gezonde fruitpakketten. De organisatie had nog een verrassing in petto. Omdat het het Schemertoernooi was hadden zij nog een schemerlamp weg te geven. Deze was bestemd voor deelnemersnummer 16 en dit was Hannie Bischofs. In de pauze werden we getrakteerd op een verkoelend ijsje en na de wedstrijden op lekkere zelfgemaakte wraps door Wilbert.

Met dank aan de organisatie die in handen was van Wilbert v. Deursen, Hay Geerarts en Geert v.d. Beele. De consumpties werden verzorgd door Annie Sonnemans. Achter de computer zaten Joost Hegger en Maril Gielen.

Op de foto v.l.n.r. : Hannie Bischofs, Herman Janssen, Geert v.d. Beele, Jan Vaessen.