Afhangen

Voordat je gaat tennissen, hang je eerst een baan af. Dat doe je door je pasje en dat van je medespeler(s) in een van de klemmen te hangen onder de klok die bij de baan hoort waarop je gaat spelen. Op de klok geef je de starttijd aan. Je kunt een baan reserveren voor 30 (enkel) of 45 minuten (dubbel).

Is er na het verstrijken van de speeltijd nog niet opnieuw afgehangen dan mag je een kwartier langer spelen. Enzovoort.

De tijd aangegeven op de parkklok (in clubgebouw) is te allen tijde beslissend.

Als er geen vrije banen zijn, dan moet je de langst bespeelde baan afhangen. Zijn er meerdere banen met gelijke begintijd, dan moet je zo mogelijk eerst een baan afhangen waarop enkelspel wordt gespeeld.

Let op: op de jeugdbanen heeft de jeugd op bepaalde tijden voorkeursrecht, jeugdleden mogen dan niet door seniorleden worden afgehangen, andersom echter wel. Zie paragraaf 2.2 en hoofdstuk 3 voor verdere toelichting.

Speeltijden

• Enkelspel 30 minuten.
  • Dubbelspel per periode van 45 minuten.
  • Aansluitend aan deze speeltijd, indien niet door anderen gereserveerd, per periode van 15 minuten.
  • De speeltijd die verloren is gegaan door regenval kan niet worden geclaimd.

Reserveringen

In principe is dubbelspel verplicht. Indien men niet wenst te dubbelen en er zijn nog meer wachtenden dan verliest men speelrecht. Tijdens de reservering dient men aanwezig te zijn en te blijven.

Volgorde reservering

• 1e vrije banen.
  • 2e langst bespeelde banen.
  • Bij gelijke speelduur eerst enkelspelbanen afhangen.

Doorspelen

• Indien uw baan op wisseltijd niet door anderen is gereserveerd.
  • Bij doorspelen blijft uw pasje in het vak en op de tijd hangen waarop je begonnen bent te spelen.
  • Het is niet toegestaan aansluitend op de gespeelde periode een andere baan te reserveren (zogenaamd "doorhangen").

Op deze pagina gaat op termijn toelichting komen over het (digitaal) afhangen van onze banen via de KNLTB Club app. Dit ter vervanging van het huidige afhangbord aan ons clubgebouw.